Kreativiti Hak Milik Setiap Insan

assalammualaikum sume...
ape khabar? harap sihat hendaknye menempuh cabaran kehidupan masa kini....
tetibe je otak aku tepikir pepagi bute nak menulis pasal kepuasan diri...harap korg layan je lah ye..

setiap orang ade care tersendiri dalam mendapatkan kepuasan diri sama ada dengan membace, menyanyi, snap2 gambar dan mcam2 lagi...bg aku ape yang membuatkan aku puas adelah dengan mengedit gambar dan juga video...this is wat im doing during my boring time..bukannye ape, aku rasekan wat bende ni memang benar2 buat jiwa aku tenang. selain itu aku dapat interpretkan ape yang aku pikirkan ke dalam bentuk image dan animasi....really...really..really...sebab tu kalau korg perasan blog ni penuh dengan gambar2 yang telah di edit...lagi satu yang buatkan aku sgt2 puas adelah dengan menyumbangkan idea kretiv aku kepade orang lain.

baru2 ni ade la wat video tuk org kawin....respon agak +ve la..bukan nak bangge tp just want to share..kadang2 hobi kite leh memberi pulangan yang kite sendiri tak sangke... that is ape yang aku rasekan...

kat bawah ni adelah contoh intro video yang aku wat...layan ye...?



video

kualiti video kat sini x brape ok ler...tp layan je la eaa...

ini just intro je....yang full punye xleh show kat sini sebab ianya adelah hak milik peribadi pasangan pengantin..hehe..sory ye..

ok la korang, time tuk tido sudeyh sampai.....bye..

Konvokesyen UiTM (Zahari)


semestinya setiap orang mengimpikan kejayaan di akhir usaha yang dilakukan.... bagi pelajar universiti saat konvokesyen adalah saat yang paling bermakna bagi mereka setelah berhempas pulas menelaah pelajaran sepanjang pengajian dan merupakan transisi sebelum menuju ke gerbang pekerjaan...

Gambar-gambar dibawah ini adalh gambar my senior mase skolah menengah dulu. Name die Zahari. Boleh tahan gak lah kehenseman die...actually ini adalah gambar mase beliau menerima ijazah bagi peringkat Master kat UiTM... sekarang ni dengar cite dalam proses wat PHD...bijak orangnye...sentiase haus dengan ilmu.. ingat lagi time die form five dulu (time tu aku form 1) die slalu bawak buku add math die ke mane saje... hehehe..tu tandenye orang yang memang betul2 minat menimba ilmu tanpe mengira tempat untuk belajar.. di harapkan Abg Z akan mencapai ape yang abg nak dalam hidup ni ..semoga berjaya...










Hafidz & Azlina (3-06-2010)




3 Jun 2010 ..tibalah hari yg dinnti oleh pasangan ini utk di satukan dalam majlis yang sgt meriah.. d hadiri saudare mare, sahabat handai n tidak lupe jiran tetangga...

majlis persandingan pula di adalah selang 2 hari dari tarikh nikah iaitu 5 Jun & 6 Jun 2010... so sweet pasangan ni..lets chek it out...








Keceriaan di wajah ratu sehari

ayat-ayat Cinta



Cover DVD

Perkahwinan Ruzana & Basiran (28-11-2009)


inai di jari tandanya mesra...
memberitahu hai dikau sudah berpunya...
merah bercahya bibirnya penuh bermakna...





bila cinta berputik....ijabkabul menyusul...
Tahniah...semoga ikatan ini akan kekal sehingga ke akhir hayat.




Salam Kehadiran



assalammualaikum .......
tujuan blog ini ditubuhkan adalah untuk berkongsi ilmu di samping mengharapkan komen-komen dari pelawat yang sudi singgah di laman ini..
actually, i am a student from one of IPTA in Selangor, taking computer and communication system engineering . kerja-kerja editing ni memang tiada kaitan langsung dengan bidang yang aku ceburi sekarang. tetapi disebabkan minat dan keinginan menambah pendapatan sampingan, aku teruskan usaha aku ni, dan juga aku mengharapkan perkongsian ilmu dengan sesiapa juga yang minat dengan mengedit-edit gambar ni. kat tempat aku ni memang tak ramai yang minat dengan edit-edit gambar ni, so aku ambil langkah dengan berkongsi dengan rakan maya yang sudi berkongsi ilmu. Sharing is caring ....hehe... Biasanya kerja-kerja edit gambar ni , aku lakukan mase lapang..time tak ade assignment and tak ada kerja lain..kadang-kadang kalau aku boring sangat aku sanggup menghadap komputer sepanjang hari dengan mengedit gambar...tak kira gambar sape , aku edit je..tapi aku lebih suka edit gambar orang kahwin..sebelum ni aku ade wat sikit la editing tuk gambar perkahwinan abang aku..dan bagi mengimprovekan lagi bakat aku, maka semua gambar perkahwinannye menjadi inspirasi bagi aku untuk develope skill aku. kadang-kadang tu bosan jugak menghasilkan satu karya dan tiada respon ....sebab aku ni kalau dah siap satu gambar tu, ianya akan terperuk aje dalam memory laptop Toshiba aku ni. syok sendiri aje.. Dikesempatan ini setelah datangnya wahyu (ceewahhh) maka aku buatlah blog ni, sebab nak share n mintak pendapat korang tentang hasil yang aku buat ni. xdelah aku syok sendiri je nanti... ok, to all readers, please leave your comment once you visit this site. thank you very much.